Een animatie over de energietransitie van Nederland

Project

Geavanceerde technieken inzetten om actuele uitdagingen met energiebehoefte aan te gaan; dat is waar IF Technologies de techniek voor in huis heeft. En waar ze dus graag over vertellen.
Een ingewikkelde boodschap is het, met een oorsprong in geologie en thermologie.

Bekijk de animatie

30 jaar ervaring in anderhalve minuut

De technologische expertise van IF Technology is opgebouwd in dertig jaar. Deze bak ervaring draait om ingewikkelde technologieën, aardlagen en alternatieven voor fossiele brandstoffen. En het ideologische DNA in de organisatie maakt dat zij hun verhaal heel graag aan zo veel mogelijk mensen willen vertellen.

En daarvoor is animatie juist geschikt; een ingewikkeld en abstract onderwerp op een effectieve en heldere wijze verbeelden.

Proces

Videokickstart

Om het verhaal te comprimeren tot de kern zijn we gestart met een videokickstart. In deze sessie hebben we de eerste aanzet gedaan voor de strategie en de ingrediënten voor het script, de basis voor de animatie. Vervolgens is dit script door Baretta Media geschreven, aangescherpt en herschreven totdat alles erin zat wat er verteld moet worden. Hierbij is meteen rekening gehouden met de verschillende versies van de animatie die nodig zijn; voor online, socials en een versie met call-to-action om in te schrijven voor een event.

Animatie werkwijze

Volgens onze animatie werkwijze is de animatie verder tot stand gekomen; op basis van het script is een storyboard geschetst en uitgewerkt. Er is geanimeerd, gepreviewd en vervolgens opgeleverd. Maar pas nadat alles klopt en de hoofdzaken uit dertig jaar expertise in anderhalve minuut aan bod komen.

  • animatie schets
  • animatie schets maken

Factsheet.

Client

IF Technologies
SenseWise

Project

Animatie

Skills

Advies
Conceptontwikkeling
Script schrijven
Animatie

Bekijk ook