Welke voorbereidingen moet ik treffen als ik een bedrijfsvideo wil laten maken?

Aan de productie van een bedrijfsvideo gaat wat voorbereiding vooraf. We helpen je door deze fase heen, door alvast een overzichtelijke lijst met de eerste info voor je samen te stellen.

Bedrijfsvideo laten maken: met deze lijst helpen we je op weg

Waarom

Start met de waarom-vraag. Probeer in een aantal zinnen uit te leggen waarom je deze video geproduceerd wilt hebben en wat je ermee beoogt. Wat is je doel?

Voor wie?

Zelf ben je natuurlijk dolenthousiast over je nieuwe product of dienst waarover je wil vertellen. Maar vraag jezelf ook eens af: wie gaat naar deze video kijken? Wie is het publiek? Het is essentieel om dit voor ogen te hebben zodat je je verhaal op de kijker kunt afstemmen en je zo zorgt dat je video ook tot het eind wordt bekeken.

Verwachting

Wanneer ben je tevreden? Hoe moet het eindresultaat eruitzien? Door dit kort en bondig te formuleren, stem je de verwachtingen goed op elkaar af. De producent kan vervolgens zijn reactie geven. Hiermee voorkom je narigheid achteraf.

Budget

De vraag hoeveel je wilt investeren, is een heel belangrijke om vast te leggen in een briefing. Probeer een inschatting te maken en geef een bandbreedte mee.

Voorbeelden

Voeg een aantal video’s toe aan de briefing. Kies voor video’s die goed passen bij jouw organisatie of die een bepaalde uitstraling hebben. Bewaar ook de voorbeelden die je minder sterk vindt, het is ook belangrijk om te vertellen wat je niet wilt.

Deadline

Wanneer verwacht je dat de bedrijfsfilm klaar is? Maak een ruwe planning en deel deze bijvoorbeeld op in vijf fases: voorbereiding, script, opname, montage en publicatie. Check de agenda’s van alle betrokkenen; is iedereen beschikbaar? Staat er een verbouwing gepland? Zijn de producten die je wil laten zien op vooraad?

Alle Blog-posts