Ondertiteling is altijd goed

Ondertitels maken je video niet alleen toegankelijker, ze zorgen ook voor een SEO bonus voor je website.

Ondertitels dragen bij aan SEO

Drempelvrij

Door ondertitels toe te voegen, maak je je videocontent toegankelijker voor doven of slechthorenden en kijkers die het Nederlands niet goed beheersen. Zie voor meer info over het drempelvrij maken van video accessibility.nl.

Social media

Het ondertitelen van je video’s voor sociale media is een perfecte manier om het aantal views te vergroten. Sterker, beter voorkom je dat je video content op social media te afhankelijk is van audio. Immers, ruim 80% van je kijkers hebben waarschijnlijk hun geluid uitgeschakeld omdat ze bijvoorbeeld in een kantooromgeving of het OV zitten.
Denk hier trouwens niet altijd direct aan de standaard witte subtitels met zwarte rand. Gebruik gerust grote titels, motion graphics en andere animaties – je video is beter te volgen en het draagt bij aan de aantrekkingskracht van je video.

SEO

Een transcriptie is een tekstuele weergave van de gesproken inhoud in video- en audiobestanden. Zoekmachines kunnen geen video bekijken of naar audio luisteren, maar ze indexeren natuurlijk wel tekst. Met een transcript kunnen zoekmachines je video content doorzoeken en indexeren.

YouTube

Zie deze uitleg om ondertitels toe te voegen in YouTube. Bij YouTube is het ook mogelijk om automatisch een transcript te maken. Kan handig zijn, maar de resultaten zijn wisselend.

Vimeo

Voor een uitleg voor toevoegen van subs in Vimeo, zie hier.

LinkedIn

Ook in LinkedIn is het mogelijk om ondertitels toe te voegen. Zie hier voor een uitleg hoe je dat doet.

Alle Blog-posts