Microlearning

Deze vorm van e-learning komt in veel verschillende vormen: quizzen, infographics, mini-artikelen, animaties of video’s. Het zijn altijd kleine hoeveelheden informatie die je in enkele minuten tot je kunt nemen. En iedere microlearning richt zich op één specifiek doel. Voor een ideale duur wordt vaak maximaal 3 minuten aangehouden. Deze kleine eenheden worden ook wel nuggets genoemd.

Microlearnings richten zich op één specifiek onderwerp en worden vaak in een serie geproduceerd. Denk bijvoorbeeld aan een dagelijkse korte video over een specifiek onderwerp die je onder je medewerkers verspreidt. Over veiligheid op de werkvloer bijvoorbeeld. Of over hoe je efficiënte meetings kunt houden.

Mensen willen tegenwoordig leren wat ze willen, wanneer ze willen en waar ze willen

Gericht op korte termijn

Microlearning is om twee belangrijke redenen interessant voor bedrijfsopleidingen. Ten eerste stelt de aanpak organisaties in staat om specifieke en doelgerichte kennis te leveren die is afgestemd op de behoeften van elke medewerker. Vervolgens maken de op korte termijn gerichte nuggets het leren voor alle medewerkers begrijpelijker.

Flexibele mogelijkheden

Ten tweede kun je microlearning op elke wijze en elk apparaat leveren, inclusief desktop, video en mobiel. Dit is met name een van de belangrijkste redenen waarom de trend van microlearning versnelt. Vaak zijn er twee beperkingen die een goede training in de weg staan: de ene is tijd en de tweede is afnemende aandachtsspanne. De flexibiliteit van microlearning om op elk apparaat te leveren, helpt deze hindernissen te overwinnen.

De adoptie van microlearning is de afgelopen jaren in een hoog tempo gegaan. En, gelet op de voordelen die het biedt, zal microlearning alleen maar belangrijker worden en verder versnellen in 2020.

microlearning als e-learning vorm
Alle Blog-posts