3, 2, 1, … en live!

De afgelopen maanden vonden veel events en belangrijke momenten plaats in een andere setting dan normaal. Dankzij livestreaming konden veel mensen er toch, op afstand, bij zijn.

Van webinar studio tot aardappelschuur

De livestreams en webinars die wij de afgelopen periode verzorgden waren erg verschillend, zowel technisch als inhoudelijk. Een stream voor Bovag zonden we bijvoorbeeld uit vanuit een studio waar presentatieduo’s interne webinars gaven over softwaregebruik. Een hele andere opzet als de marathonuitzending van 10 uur die we voor Wageningen University & Research verzorgden vanuit een tot studio omgebouwde aardappelschuur in Zeeland. Een uitzending met aaneengesloten seminars, video-instarts, Q&A’s met het publiek en productpresentaties.

Andere livestreams waren ter vervanging van een bestuurswissel of in plaats van een event bij de afronding van een infrastructuur-project. Uitzendingen waarbij ministers op afstand toespraken hielden, ingezonden video’s werden ingestart en waarbij pubquizzen werden gehouden met een klein publiek in de zaal en verschillende kijkers thuis.

Zeer verschillende en interessante projecten dus, waarbij we vanaf het eerste advies tot aan de technische realisatie betrokken konden zijn.

Nieuwe mogelijkheden

Met een livestream heb je de mogelijkheid om van jouw presentatie, aankondiging of interview een bijzonder moment te maken. En of je nu een live registratie van een groot seminar streamt, een informatief webinar host of een korte interne aankondiging doet aan je medewerkers; livestreaming biedt je veel kansen om je publiek te betrekken bij jouw boodschap en zo waardevolle digitale ervaringen te creëren.

  • Livestream event
  • Livestream techniek
  • Livestream webinar
  • Livestream techniek Blackmagic
  • livestream techniek
  • livestream evenement
  • livestream studio
  • webinar techniek

Interactie met je publiek

Je publiek zit weliswaar op afstand maar is misschien wel meer betrokken dan ooit. In de projecten die wij deden zagen we speeches voorbij komen, die rechtstreeks aan personen gericht waren. Maar ook quizes, Q&A’s, polls en live chats zorgde voor interactie met kijkers.

livestream_interactie

Meer weten?

Wil je meer weten over het hosten van een webinar of livestreamen van jouw event? Lees hier onze 5 tips voor een succesvol livestream event.

Alle Blog-posts