Het goede verhaal in mijn video

Een goed verhaal maken is een vak! Maar laat je niet te snel ontmoedigen. Een goed verhaal bevat namelijk altijd een aantal terugkerende elementen. Met onderstaande tips helpen we je in de eerste stappen naar een compleet verhaal.

Start met een introductie

Een open deur? Dat dacht je. Juist bij de start gaan veel bedrijfsfilms de mist in want al na een paar seconden bepaalt een kijker of hij afhaakt of niet. Vaak wordt een kijker te snel in het diepe gegooid, en haakt hij af.

Toon je expertise

Als je het ‘waarom’ en ‘voor wie’ duidelijk voor ogen hebt, is de essentiële volgende stap het vestigen van je geloofwaardigheid. Laat een expert of klant aan het woord, film op een locatie die aansluit bij het thema, draag passende kleding en geef je product of dienst een glansrol. Bedenk dat alles in de video kan bijdragen aan je geloofwaardigheid.

Wees herkenbaar

Geeft deze video wel antwoord op mijn vraag? Een belangrijke vraag die je zo snel en effectief mogelijk moet beantwoorden. Meer kijkers zullen de video bekijken als deze een oplossing aandraagt voor een herkenbaar probleem. Verkoop je bijvoorbeeld een systeem om schilderijen op te hangen zonder te hoeven boren? Begin dan niet met de oplossing, maar breng eerst het herkenbare probleem (lelijke gaten, een hoop gedoe) in beeld.

Maak het persoonlijk

Een persoonlijk verhaal verhoogt de betrokkenheid van de kijker. Betrek klanten, de oprichter of één van de medewerkers. Huur hiervoor geen modellen in, maar gebruik ‘echte mensen’. Kijkers zien graag hoe persoonlijke problemen of zorgen zijn opgelost. Grijp dit aan om jouw verhaal meer kracht bij te zetten.

Roep op tot actie

Wat moet de kijker doen? Iets kopen, ergens klikken of zich aanmelden? Deze call to action is een belangrijk element dat vaak wordt vergeten. Die call to action hoeft niet per se aan het eind te volgen, maar kies liever een aantal relevante momenten om de call to action in verschillende vormen te presenteren: Bestel nu! Meer weten? Neem contact op! Abonneer je op onze nieuwsbrief! Of ‘Bezoek onze winkel!’.

Alle Blog-posts