e-Learning films in 5 technieken
Stel, je gaat voor het eerst een fietsband plakken. Op YouTube zoek je naar een goede uitleg over hoe je dat aanpakt. Wat zou je daar willen zien? Een fietsenmaker die je het stap-voor-stap uitlegt? Een animatie? Een natuurkundig expert die de oorzaak van het lek kan verklaren aan de hand van luchtdruk, materiaal en externe factoren?
Er zijn veel methoden en technieken om in te zetten bij het maken van e-Learning films. Hieronder zie je vijf veelgebruikte:
Lightboard
Met een lightboard komt de visuele inhoud en de presentatie op magische wijze samen. De kijker ziet niet de rug van een presentator voor een bord, maar maakt verrassend oogcontact terwijl schema’s, formules en andere tekeningen door een docent kunnen worden getekend en toegelicht.
Interactieve video
Keuzes maken ín de video en daarmee direct zien wat het gevolg is – dat is wat met interactieve video mogelijk wordt. Daarmee past het perfect in een didactische werkwijze waarbij je de opgedane kennis nog eens toetst.
Motion graphics
Titels, illustraties, schema’s… een extra informatielaag die tot leven komt. Door specifieke onderdelen uit de inhoud extra aandacht te geven in een dynamische grafische vorm slaan kijkers de inhoud van de instructiefilm beter op.
Autocue
Maximale controle over de inhoud, snel en efficiënt en perfect voor te bereiden: met een autocue pak je tijdswinst en zorg je voor een professionele workflow bij de productie van je educatieve films.
Animatie
Abstracte infomatie laat zich soms lastig in beeld brengen. Animatie is juist erg geschikt voor educatiefilms. Niet voor niets worden e-learning animaties vaak ‘explainers’ of uitleganimatie genoemd. En dankzij de combinatie van voice-over, script en illustratie op maat heb je volledige controle.
Zie voor meer informatie onze pagina over animatie.