De 5 grootste valkuilen bij animatievideo’s

Een animatievideo kan een krachtig middel zijn om je boodschap over te brengen. Maar zorg ervoor dat je deze vijf valkuilen vermijdt.

5 valkuilen bij animatie’s

1. Als we maar een film hebben!

Een animatievideo kan pas effectief zijn, als de bedoeling erachter kraakhelder is. Weet je niet exact welke boodschap je wilt overbrengen en wat je wilt bereiken, dan kun je beter nog even wachten voordat je een animatie laat maken. Heb je boodschap en doelstelling helder voor ogen? Dan kun je verder.

2. Zelf doen is goedkoper

Je weet zelf natuurlijk wat je wilt vertellen, je kent je doelgroep en je weet wat haar boeit. Je kent je eigen huisstijl door en door en weet welke look and feel je terug wilt zien. Met die kennis en expertise kun je een goede basis neerzetten voor een animatievideo. Maar dat is nog lang geen script. Ken de grenzen van je kunnen en laat het definitieve script maken door professionals.

3. Te veel informatie

Animatievideo die maximaal 60 seconden duren, zijn het meest effectief. Duurt een animatie langer, dan verliezen kijkers hun aandacht. Wees kernachtig en weersta de verleiding om alles te willen vertellen.

4. Mijn neefje is ook handig met animaties

Kwaliteit heeft een prijs. Dat geldt ook voor de producten of diensten die je zelf levert. Vergeet niet dat de animatievideo die je laat maken een afspiegeling is van de kwaliteit van je eigen organisatie. Als het om je imago gaat, is het verstandig om op professionals te vertrouwen. Hoe wil je overkomen?

5. Ja en nu?

Je kijkers zullen 95% meer kans hebben om een ​​call-to-action te herinneren na het bekijken van een video, vergeleken met 10% bij het lezen ervan in tekst. Dit betekent dat video-inhoud gemakkelijker te onthouden is dan geschreven inhoud.
Zorg dan ook dat er aan het eind van de video een duidelijke call-to-action klinkt. Cruciaal voor het succes van een animatievideo.

Wil je meer weten over animatie? Lees hier dan verder.

Alle Blog-posts