4 gouden richtlijnen voor het bepalen van de ideale lengte van jouw bedrijfsvideo

Een veelgehoorde vraag van marketeers is: wat is de ideale lengte van een bedrijfsvideo of commercial? Dit is van een aantal factoren afhankelijk. Wij geven vier richtlijnen.

ideale lengte video

1. De ideale lengte voor een viral video

Als je als doel hebt dat je video viral gaat op YouTube of Facebook is 1 tot 3 minuten een ideale lengte. Ook als je mensen nieuwsgierig wilt maken naar jouw bedrijf of product, moet je ze binnen korte tijd zien over te halen.

2. De gemiddelde duur van de best bekeken video’s

Video’s die tussen de 1 en 3 minuten duren, worden het meest bekeken, gevolgd door video’s met een lengte van 3 tot 6 minuten. Korte video’s, met een lengte van maximaal 60 seconden, volmaken de top-3, video’s met een lengte van 6 tot 10 minuten vallen daar net buiten.

3. Als je meer info wilt delen

Als je meer informatie kwijt wilt dan volgens de ideale lengte mogelijk is, denk er dan over na om meerdere, korte films te maken. Deze kortere video’s kun je aan je doelgroep als ‘snacks’ presenteren.

4. De perfecte lengte voor een film voor op een beurs of website

Bedrijfsfilms die op je website staan of op beurzen getoond worden, kunnen al op (enige) interesse van de kijker rekenen. Deze doelgroep verlangt veelal meer diepgaande informatie en zal dus ook een langere video waarderen.

Alle Blog-posts