Haal het maximale uit YouTube

By 27 april 2012 mei 1st, 2014 Geen categorie

YouTube

 

 

De Film
In deze blog gaan we er even vanuit dat je een bedrijfsfilm / promofilm of productpresentatie gaat of hebt laten maken. Belangrijk is dat je rekening houdt met de korte concentratieboog van online kijkers. Een video van 1,5 minuut werkt bewezen beter dan een video van bijvoorbeeld 5 minuten.

Auteursrecht
Houd er rekening mee dat je niet zomaar alle muziek en afbeeldingen in je video mag gebruiken. YouTube heeft een aparte pagina die dit verder toelicht.

Metadata
Tijdens het uploaden in YouTube kun je extra gegevens invullen zoals de videotitel, beschrijving en labels. Vul deze zo correct en volledig mogelijk in. Dit zorg ervoor dat je video beter op het web (via zoekmachines zoals google) gevonden kan worden en meer bezoekers kan genereren. Selecteer in dit venster ook of je wilt dat je video openbaar is (standaard) en door iedereen bekeken kan worden. Onder het tabblad ”geavanceerde instellingen” kun je aangeven of gebruikers reacties moeten kunnen plaatsen op de film. Houd er rekening mee dat er ook ongewenste reacties geplaatst kunnen worden.

Maak een eigen kanaal
Vooral als je meerdere films op YouTube gaat plaatsen is het handig om een eigen YouTube kanaal te maken. Het kanaal kun je opmaken in de huisstijl van het bedrijf. Hierdoor creëer je een professionele uitstraling. Wanneer iemand je film aanklikt komt hij automatisch op het YouTube kanaal. Hier kun je ook verwijzen naar je website.

Verspreid je video
Dit is misschien wel het belangrijkste voor het succes van je film. In de meeste gevallen is het plaatsen van de film op YouTube alleen niet voldoende. YouTube heeft verschillende ingebouwde mogelijkheden om je film te delen. Zo kun je met een kant-en-klare ”embed” code de film direct in je eigen website plaatsen. Gebruik zoveel mogelijk kanalen. Op die manier kun je de video verspreiden door middel van Twitter, Facebook, en e-mail. Maar ook in bijvoorbeeld folders en brochures kun je aangeven dat er voor meer informatie op het YouTube kanaal gekeken kan worden.

8 YouTube feiten (bron google):

  1. YouTube is de nummer 3 site op het web, met meer dan 146 miljoen bezoekers per maand.
  2. In 2010 werd er in totaal meer dan 13 miljoen uur aan videomateriaal geüpload naar YouTube.
  3. Elke minuut wordt er 35 uur aan videomateriaal geüpload naar YouTube.
  4. Er worden elke 60 dagen meer video’s naar YouTube geüpload dan de drie grootste Amerikaanse tv-zenders in 60 jaar hebben geproduceerd.
  5. YouTube is beschikbaar in 25 landen en 43 talen.
  6. YouTube heeft in 2010 meer dan 700 miljard weergaven gegenereerd.
  7. Een automatisch gedeelde tweet zorgt voor ongeveer zes nieuwe sessies op YouTube.
  8. De YouTube-speler is ingesloten in tientallen miljoenen websites.


Wij kunnen je helpen

Baretta Media heeft de nodige ervaring op het gebied van online video. Neem (vrijblijvend) contact met ons op ideeën of vragen hebt.

Meer over YouTube
Website’s:
Wikipedia
Chessvibes
YouTube – Veelgestelde vragen

Boek ‘‘Haal Het Maximale Uit De Populairste Videoportal